Dades personals

La meva foto
Cornellà de Llobregat, Catalunya, Spain

dimecres, 26 de gener del 2011

NAVEGADOR D'INTERNET

Què és un navegador?

Un Explorador Web o Navegador és un programa que permet visualitzar pàgines web a la xarxa a més d'accedir a altres recursos, documents emmagatzemats i guardar informació.. Ens permet accedir a altres recursos d'informació allotjats també en servidors web, com poden ser vídeos, imatges, àudio i arxius XML. També ens permet emmagatzemar informació o accedir a diferents tipus de documents en el disc dur, etc, accedir a xarxes privades, i crear marcadors (bookmarks). El Navegador es comunica amb el servidor a través del protocol HTTP i li demana l'arxiu sol•licitat un codi HTML, després ho interpreta i ho mostra en la pantalla per l'usuari. la majoria dels exploradors web admeten altres protocols de xarxa com a HTTPS (la versió segura d'HTTP), Gopher, i FTP, així com els llenguatges de marcat o estàndards HTML i XHTML dels documents web. Els navegadors a més interactuen amb complements o aplicacions (Plug-ins) per admetre arxius Flaix i programes en Java (Java applets).

Navegadors més coneguts:



Internet Explorer: ve integrat en el sistema operatiu Windows de Microsoft juntament amb el gestor de correu Outlook Express. Ha estat el navegador més utilitzat del món des de 1999, encara que des de 2002 ha anat perdent quota de mercat a un ritme lent però constant a causa del seu important competidor, Mozilla Firefox, que ha superat fins i tot a Internet Explorer en algunes ocasions. Hi ha diverses versions d'Internet Explorer per als sistemes operatius UNIX i per Mac. La versió més recent per Windows és Internet Explorer 8.0. que Microsoft descriu com més ràpid, més fàcil i més segur a més de permetre a l'usuari accedir a la informació en menys clics que altres navegadors. El 23 d'Agost de 1995, Microsoft llanço el seu sistema operatiu Windows 95, incloent un navegador Web anomenat Internet Explorer. En 1996, tenia un terç del mercat absorbit, i va sobrepassar a Netscape com a líder de navegadors d'Internet en 1999.

Mozilla Firefox: és un navegador de programari lliure i codi obert, creat per la Corporació Mozilla, la Fundació Mozilla i nombrosos voluntaris externs. Se situa en la segona posició de navega dauris més usats amb una quota de mercat del 22, 48% a l'abril de 2009, amb una gran acceptació per part dels usuaris que ho defineixen com més segur, ràpid i de millor rendiment que Internet Explorer, destacant també per la seva senzillesa i fàcil maneig. Ofereix també múltiples plugins, extensions add-ons i la possibilitat de personalitzar la seva aparença. Es poden posar complements i si no aquestes segur que complement et queda millor, tens opinions recomanacions, descripcions i imatges que t'ajudessin a seleccionar-ho.

Opera: Reconegut per la seva gran velocitat, seguretat i constant innovació, El navegador web Opera és multiplataforma per a les versions per Windows, GNU/Linux, Mac US X, Solaris, QnX, US/2, Symbian US, FreeBSD i BeOS, entre uns altres, a més d'Opera Mini per a mòbils senzills i Opera Mobile per a telèfons intel·ligents i ordinadors de butxaca, Opera és l'únic navegador disponible per a la nova generació de videoconsoles Nintendo DS i Wii, Desenvolupat per Opera  Programari company, Opera és a més d'un navegador una suite d'Internet gratuïta des de la seva versió 8.50., que a l'abril de 2009 tenia un percentatge d'ús del 0,68% al mercat global de navegadors web.en 1994, el navegador Opera va ser desenvolupat per un equip d'investigadors en una companyia de telecomunicacions anomenada Telenor a Oslo, Noruega. En els anys següents, dos membres del grup – Stephenson von Tetzchner i Geir Ivarsoy, van abandonar Telenor per establir la versió comercial d'Opera. La versió d'opera 2.1 va estar disponible en Internet en l'estiu de 1996.

Google Chrome: Google Chrome és el navegador creat per Google en 2008 va passar a ser el quart navegador més usat al maig de 2009 amb un 1.80% d'internautes. Per aconseguir el seu objectiu principal de facilitar un navegador amb major velocitat, seguretat i estabilitat, Google Chrome combina tecnologia sofisticada i un disseny minimalista, a més d'oferir una interfície gràfica d'usuari més senzilla i eficaç Google Chrome està disponible per Microsoft Windows, per als usuaris de Windows Vista i Windows XP SP2, mentre que en juny de 2009 va sortir la versió de Google Chrome para Mac US X(Lleopard) i Linux destinada principalment per als desenvolupadors web. Des que sortís Google Chrome 3.0 al maig de 2009 molts aclamen la seva velocitat; implementació de diferents parts d'HTML 5; poder reproduir vídeos a través de l'etiqueta "vídeo" sense necessitat d'utilitzar Flaix; o l'aplicació Google Wave que va a revolucionar la forma de compartir informació doncs a més de permetre als usuaris xerrar i compartir documents, mapes i enllaços en temps real. Algunes dels seves característiques són:


• Barra d'adreces amb funcions d'auto-completar denominada "omnibox".

• Màquina virtual JavaScript V8.

• Mètode de navegació privada.

• Les aplicacions web poden ser llançades a la pròpia finestra de navegació sense necessitat d'una barra d'adreces o barra d'eines.

• Chrome incorpora un filtre per a llocs web fraudulents (pesca electrònica) i programari maliciós actualitzable automàticament, el qual utilitza la API Google Safe Browsing.

• Fa servir el motor de presentació WebKit.

• Col•loca les pestanyes i els complements en processos separats.

• Integració amb Gears.

• S'hi poden afegir extensions a través de la web oficial de google


Safari: És el navegador creat per Apple Inc. el qual està integrat en el sistema operatiu Mac US X, en 2007 es va crear una versió de Safari per al sistema operatiu Microsoft Windows donant suport tant a Windows XP com a Windows Vista, i el telèfon intel·ligent iPhone també incorpora Safari al seu sistema operatiu. Cal destacar la velocitat, un disseny molt cuidat, la seguretat i les prestacions que ofereix, incloent els recursos per a dissenyadors i programadors, aconseguint al maig de 2009 un 8.43% d'ús al mercat dels navegadors. El nou navegador Safari 4 suporta a més els innovadors estàndards HTML 5 i CSS amb unes avançades aplicacions web multimèdia, fonts tipogràfiques i gràfics, i és el primer navegador que va superar la prova Acid3 que examina si els navegadors compleixen els estàndards web CSS, Javascript, XML,DOM,ECMAScript i SVG.